• 1 Voorwaarden
 • 2 Persoonsgegevens
 • 3 Afbeelding
 • 4 Betalen

TOP! Je wilt lid worden.

Voordat je lid kan worden willen we dat je onderstaande tekst goed leest en daar ook akkoord mee gaat. Wil je dat niet, dan kan je helaas geen lid worden.

 • De doelstellingen van Land van Ons zijn kwalitatief: meer biodiversiteit, gezondere grond en een mooier landschap. Dat is waarom we met het geld van onze leden landbouwgrond kopen.
 • Verwacht je ook een financieel rendement, dan raden we je ten zeerste af lid te worden. Land van Ons is GEEN beleggingsinstelling of beleggingsfonds en wil daar ook NIET mee geassocieerd worden.
 • Een lidmaatschap is opzegbaar, maar wordt aangegaan voor tenminste 2 jaar. Het lidmaatschap kost € 20,00 voor 2 jaar. Dit geld gebruiken we voor bijvoorbeeld de website of om vrijwilligers een onkostenvergoeding te geven.
 • Daarnaast vragen we je minimaal € 20,00 per jaar beschikbaar te stellen voor het kopen van grond. Grond waarop we onze doelstellingen gaan realiseren.

Jouw persoonsgegevens

We hebben enkele gegevens van je nodig voordat je lid kunt worden.

Indien van toepassing

Voor lidmaatschappen met een looptijd van meer dan 2 jaar is het bijkopen van grond verplicht. Zo voldoe je voor die eerste jaren direct aan de spelregels van de coöperatie.

Laat dit veld leeg als je bij het lidmaatschap geen grond wil kopen.
Het minimale bedrag om m2’s te kopen is €10, alleen gehele getallen.
Voor lidmaatschappen vanaf 4 jaar geldt een minimaal bedrag van 10 euro maal het aantal jaar.

5% van het bestede bedrag wordt gebruikt voor opbouw van het eigen vermogen van de coöperatie. Dat geld blijft dus voorlopig binnen de coöperatie. De leden beslissen met elkaar wat ermee gaat gebeuren. De andere 95% wordt direct omgezet in m2’s grond. De prijs is de werkelijke grondprijs van de percelen die wij in een bepaald jaar kopen. Omdat je dat gemiddelde pas aan het eind van het jaar weet, wordt er eerst met een prognose gewerkt. Voor dit jaar is de prognose €6,98,- per m2. In januari krijgen alle leden een herberekening.

Upload hier een foto van jezelf

Van alle leden van Land van Ons willen we in een banner hun foto laten zien (zonder naam). Doe mee en upload een leuke foto van jezelf.

Als je het leuk vindt kan je een foto van jezelf uploaden. Deze wordt dan samen met die van alle andere leden van de coöperatie op een banner op de website getoond. Het uploaden van de foto betekent ook dat je er mee akkoord bent dat de foto op de website wordt getoond (in een banner, samen met andere leden). Ben je lid, dan kan je je foto ook wijzigen in je eigen afgeschermde deel van de website (MijnGrond).

Je bent nu bijna lid van Land van Ons. Nadat je succesvol lid bent geworden en een account hebt aangemaakt in MijnGrond, kun je m2’s grond gaan kopen. Hiermee kunnen we sneller onze doelstellingen realiseren. Hoe werkt dat dan? Lees hier alvast even de basisregels door en klik daarna voor lid worden op Betalen.

Onze basisregels

 1. Elk bedrag dat je stort staat 2 jaar vast binnen de coöperatie. Ook bij overlijden kunnen jouw erfgenamen niet binnen die 2 jaar jouw m2’s verkopen.
 2. De aankoopdatum van de m2’s is bepalend voor de vaststelling van de 2 jaar grens.
 3. 1 maand voordat de termijn van 2 jaar is verstreken mag je jouw m2’s te koop aanbieden aan andere leden van de coöperatie of de coöperatie zelf. Heb je binnen die maand een koper, dan is de overdrachtsdatum de datum waarop de termijn van 2 jaar afloopt.
 4. De prijs die wordt overeen gekomen hangt af van de ontwikkeling van de grondprijs en vraag en aanbod vanuit de leden.
 5. Ga je verkopen dan heeft de coöperatie recht van eerste koop.